Bez obzira da li se prvi put selite u inostranstvo ili ste se ranije preseljavali više puta, postupak postavlja mnoga pitanja. Naš kompletni vodič za preseljenje olakšaće vam sumnje tokom puta, od početnih priprema do načina pregovaranja o paketu preseljenja, mi vam pomažemo i kompletno organizujemo medjunarodne selidbe u Austriju ili selidbe iz Austrije. Austrija i selidbe u Nemačku su vrlo popularne.

Proces preseljenja u Austriju je mnogo lakši ako ste državljanin EU ili EEA, pre svega zato što vam za to nije potrebna viza, niti boravišna ili radna dozvola. Oni koji nisu iz EU / EEA zemlje moraće da podnesu zahtev za vizu. Ovo može biti ograničena radna dozvola, koja traje samo godinu dana; radnu dozvolu koja traje dve godine; ili neograničena radna dozvola, koja traje pet godina. Saznajte više o tome kako se prijaviti za ove dozvole u ​​odeljku za vize i radne dozvole u ​​Austriji.

Mnogi razlozi za preseljenje u Austriju uključuju generalno visok nivo dobrobiti stanovništva, odlične saobraćajne veze i pristupačnu brigu o deci i obrazovanje. Takođe, Austrija je visoko rangirana po stepenu zadovoljstva. U Indeksu boljeg života Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD), oko 82% Austrijanaca izjavilo je da oseća više pozitivnih iskustava, poput uspeha i uživanja, nego negativnih, poput bola i nesreće.

Pročitajte naš odeljak o medjunarodnim selidbama da biste saznali osnovne savete o premeštanju, isporuci i skladištenju kućnih dobara kada krenete u Austriju. Pronaći ćete korisne informacije o kratkoročnim i dugoročnim opcijama skladištenja u zemlji, pa možete da odlučite šta je najbolje za vas. Jer sigurno prilikom selidbe u Austriju nije potrebno vukljati veliki broj stvari.

Takođe razgovaramo o preseljenju u Austriju sa kućnim ljubimcima, uključujući smernice oko mikročipovanja. A mi imamo informacije o vakcinacijama potrebnim za vaše ljubimce pre nego što ih preselite u Austriju.

Naša agencija za selidbe Jeftine selidbe Beograd organizuje sve za vaše medjunarodne selidbe. Prikupljamo svu potrebnu dokumentaciju koja je neophodna za selidbe u Austriju ili selidbe iz Austrije, vršimo pakovanje i zaštitu vaših stvari, komplet utovar i istovar stvari na adresi po vašoj želji bilo u zemlji, bilo u inostranstvu. Prevoz ispravnim i pozdanim vozilima uz garanciju na vaše stvari.