Stigli ste na svoje novo mesto! Mora da ti je laknulo! Preseljenje je težak posao, a počinje planiranjem vašeg preseljenja. Šanse su da ste već bili na dugom putovanju i konačno vidite svetlo na kraju tunela.

A ipak… Ima još toga da se uradi.

Kada stignete u svoj novi dom, samo želite da se osećate kao kod kuće. Ne možemo da vas krivimo. Ali okruženi ste kutijama za selidbe i osećate se preplavljeno. (Ne možemo vas ni za to kriviti, da se zna.)

Srećom, postoji strategija za raspakivanje nakon selidbe. Uz malo prethodnog planiranja, moći ćete da se brzo raspakujete i smestite kako biste se mogli opustiti na svom novom mestu.

Prvo se organizujte

Dan selidbe je ludo vreme za sve, i malo toga možete da uradite povodom toga. Između pražnjenja vašeg starog mesta u kamion za selidbu, vezivanja labavih krajeva, istovara kamiona u vaš novi dom, i svih delova između, čini naporan (i naporan) dan.

Nadamo se da ste označili sve svoje kutije kada ste se pakovali. Jasno označavanje kutija za selidbe pomaže da budete sigurni da stižu na pravo mesto u vašem novom domu. Ako raspakujete prave kutije na pravom mestu, ceo proces će vam biti mnogo jednostavniji.

Pospremiti
Vaš stanodavac ili prethodni zakupac je možda očistio mesto pre nego što ste stigli, ali najviše što tehnički treba da urade jeste da ga očiste od vidljive prljavštine. Pre nego što raspakujete kutije, odvojite trenutak da malo očistite.

Uzmite osnovne stvari za čišćenje: metlu, univerzalno sredstvo za čišćenje, krpe i papirne peškire. Brzo očistite podove i površine u svakoj prostoriji pre nego što započnete projekat raspakivanja. Osećaćete se mnogo više kao kod kuće znajući da nema bilo kakvih znakova prethodnih stanara.

Raspakujte osnovne stvari
Da li ste spakovali kutiju za osnovne stvari? Nadamo se da ste sledili jedan od naših omiljenih saveta i spakovali kutiju (ili dve, ili tri) svojih najvažnijih stvari. To uključuje posteljinu, jastuke, peškire, toaletne potrepštine, lekove, pidžame i promenu odeće i donjeg veša. Za neke od nas, lonac za kafu i šolje su takođe neophodne stvari!

Ako prvo raspakujete svoje osnovne stvari, to znači da ste spremni za tuširanje i dobar san kada dođe vreme. Takođe vas štedi od bjesomučnog kopanja po kutijama i traženja stvari koje su vam potrebne.

Dajte prioritet svojim sobama
par srednjih godina raspakuje kuhinjske kutije
Ako pomisao na raspakivanje cele kuće dovede do preopterećenja, zapamtite da to ne radite odjednom. Prvo počnite sa najvažnijim sobama, a zatim idite odatle. Više od toga (i u zavisnosti od toga kako ste označili svoje kutije) počnite sa najvažnijim predmetima u najvažnijim prostorijama.

Uopšteno govoreći, preporučujemo da počnete od spavaćih soba. Počnite s nameštanjem kreveta i pređite u druge delove sobe. Napunite svoje fioke i ormar tako da možete lako da nastavite sa svakodnevnim životom (kao što je oblačenje za posao ili teretanu) bez otvaranja kutija.

Zatim pređite na kuhinju, životni prostor i kućnu kancelariju ako je imate. Kada se pozabavite svim glavnim prostorijama, možete preći na ostale, kao što su trpezarija, bilo koja druga dnevna soba i ostava.

Dok raspakujete, zapamtite jednu stvar: pazite da ne pravite nered dok idete. Naravno, ispraznićete kutije i treba da pronađete mesto. Ali budite organizovani i razbacajte stvari dok praznite svoje kutije. Kasnije ćete se zahvaliti sebi, verujte nam. Možda ćete prazniti svoje kutije malo sporije, ali najbolje je da odvojite vreme i ispraznite svoje stvari na pravo mesto kao što to činite.