Selidba kancelarije nije lak zadatak. U stvari, stres zbog preseljenja kancelarije ne utiče samo na svakodnevne operacije vašeg poslovanja, već takođe smanjuje produktivnost vaših zaposlenih – što dalje negativno utiče na vaše poslovanje. Srećom, postoji nekoliko stvari koje možete da uradite da biste smanjili stres zbog preseljenja kancelarije na vaše zaposlene i vaše poslovanje.

Evo 6 načina da postignete uspešno preseljenje kancelarije bez stresa:

Planirajte unapred preseljenje kancelarije

Uz odgovarajuće istraživanje i planiranje vremenskog okvira, možete izbeći većinu zamki koje mnogi vlasnici preduzeća prave tokom procesa. Sve je u tome da budete što spremniji; kreirajte detaljnu vremensku liniju svega što treba da se desi pre, tokom i posle selidbe. Podelite selidbe kancelarije u faze i uključite svoje osoblje u različite oblasti procesa.

Postavite kontrolnu listu

Čuvanje kontrolne liste celokupnog procesa preseljenja kancelarije je najbolji način da osigurate njegov uspeh i smanjite svaki stres koji može imati na vaše osoblje. Od pakovanja kutija do obaveštavanja vaših dobavljača, partnera i klijenata o vašem predstojećem preseljenju. Takođe morate da obezbedite da će sve što vam je potrebno u vašem novom prostoru biti spremno i postavljeno kada stignete – kablovi, telefonske linije, optički kablovi, prijemne stanice i kancelarijska oprema treba da budu izmešteni pre „dana useljenja“ kako biste mogli biti operativan što je pre moguće.

Ako treba da presvučete stari nameštaj, to treba da se dogovorite pre selidbe. Ako vaš novi prostor zahteva više kancelarijskog nameštaja, uverite se da je ovo naručeno i isporučeno pre vašeg preseljenja, uz pomoć planera kancelarijskog prostora i dizajnera enterijera.

Obavestite svoje zaposlene

Najbolji način da sprečite dodatni stres na zaposlene tokom preseljenja kancelarije jeste da komunicirate sa njima od samog početka. Njihovo ažuriranje o napretku, kao io tome kako će biti uključeni je ključno. Komunicirajte sa njima putem nedeljnih ažuriranja putem e-pošte ili sastanaka osoblja i obavezno slušajte njihove predloge i povratne informacije.

Izaberite stručnjaka za preseljenje kancelarije

Premeštanje kancelarije zahteva mnogo planiranja da se izvrši, sa što manje stresa i ometanja, a ako niste u mogućnosti da tome posvetite svu svoju pažnju, imenovanje stručnjaka za preseljenje kancelarije da to uradi za vas je najbolja opcija. Specijalista za preseljenje kancelarija će se pobrinuti da sve, od pakovanja kutija do postavljanja vašeg novog prostora, bude obavljeno sa što manje ometanja. Sve što treba da uradite je da podignete svoju novu kancelariju kada bude spremna; dajući vam vremena i slobode da uradite ono što je najvažnije – izgradite svoj posao.

Dajte sebi dovoljno vremena

Važno je da sebi date dovoljno vremena da planirate i izvršite selidbu. Pokušaj da se to uradi za kratko vreme samo će dovesti do nepotrebnog haosa i stresa.

Napravite alternativne radne aranžmane

Smanjite uticaj preseljenja kancelarije na svoje zaposlene tako što ćete napraviti alternativne radne aranžmane dok se selidba obavlja. Dozvolite svom osoblju da radi od kuće ili u privremenim radnim prostorima – ovo će održati posao operativnim, a vaše osoblje bez stresa.

Selidba kancelarije zahteva mnogo planiranja i pripreme kako bi se obezbedio uspešan preseljenje bez stresa. Dozvolite nam da vam pomognemo da premestite svoju kancelariju dok se fokusirate na ono što je važno: vođenje vašeg poslovanja. Od pakovanja kutija do postavljanja novog prostora. Uradili smo to! Pozovite nas danas za besplatan pregled ili ponudu.