Konačno ste stigli, ali ima još toga da se uradi. Evo kako da prestanete da odlažete i ubrzate proces raspakivanja.

Počnite sa kuhinjom. Ako prvo završite kuhinju, odmah ćete imati veliki osećaj postignuća i omogućiti vam da se u potpunosti usredsredite na sobe koje je lakše raspakovati.
Dajte sebi rok. Zakažite žurku za selidbu ili ležernije druženje nekoliko nedelja nakon selidbe da biste sebi obezbedili određen krajnji datum za sve svoje raspakivanje.

Pusti neke melodije. Muzika čini sve boljim, pa ćete se tako i lakše osežati tokom selidbe. Preskočite TV (to će vam samo odvući pažnju) i stavite neke dobre melodije da se zabavite dok raspakujete i pružite preko potrebnu distrakciju od monotonije.
Radite malo po malo. Nemojte se opterećivati ​​pokušavajući da svaku kutiju odmah raspakujete. Uradite glavne stvari, a zatim se umesto toga usredsredite na to da uradite ono što možete koliko god možete, posvećujući samo deset ili petnaest minuta istovremeno raspakovanju umesto da se osećate kao da morate da provedete sate na tome. Sve će se na kraju završiti.
Ne ostavljajte sebi izbora. Osećate se pomalo sadistički? Bacite kutiju stvari u svoj krevet ili u kadu, tako da nemate drugog izbora nego da sve očistite i odložite ako želite da iskoristite svoj prostor.

Otarasite se kutija dok ih praznite. Čim se kutija isprazni od svih stvari, razbijte je i reciklirajte. Ovo će vam dati fizički marker napretka i očistiti preko potreban prostor u vašem novom domu.
Imajte plan za hranu. Hajde da budemo stvarni: nećete želeti da kuvate dok se takođe smestite i raspakujete. Dajte sebi poklon za poneti bez osećaja krivice da biste se mogli više fokusirati na sve ostalo što treba da uradite.