Našli ste prelep stan u savršenom susedstvu. To je fenomenalno! Pre nego što potpišete ugovor o zakupu i položite depozit, pobrinite se da imate dovoljno novca za svoj preseljenje koje vam upravo sledi. Mnogo je troškova vezanih za pokupljanje i smeštaj na novom mestu, uključujući neke koje možda niste uzeli u obzir. Pogledajte sve uglove kako biste bili sigurni da znate šta će uključiti vaši troškovi selidbe to jeste kolika je cena selidbe?.

Skriveni troškovi selidbe: vreme

Preseljenje u novi stan zahteva vreme i znate kliše: Vreme je novac. Organizovat ćete svoje stvari, pakovati, voziti, raspakivati i ukrašavati, što sve unosi u vaš dnevni raspored. Počnite da planirate svoju selidbu rano, tako da ne paničite kako biste sve obavili u poslednjem trenutku.

Skriveni troškovi selidbe: opremanje

Dobiti veći stan je sjajno. Možete imati više gostiju i imaćete više prostora da obavite svoje zadatke, ali moraćete i da napunite sobe. Ne zaboravite da ćete morati da kupite više nameštaja i dekora. Ako je ovo vaš prvi stan, moraćete da kupite mnogo stvari. Trebaće vam sav kuhinjski pribor, sredstva za čišćenje, nameštaj za kupatilo i još mnogo toga. Ove predmete je lako prevideti kada ste usredsređeni na to da svoju spavaću sobu ili dnevnu sobu učinite odličnim prostorom. Pre nego što počnete da se pakujete, napravite spisak svih prostorija u vašem stanu i potrebnih predmeta. Precrtajte predmete dok ih dobijate. Lonac za kafu, ček. Budilnik, ček. Eto ako ste još kupili stan, ili uzeli kredit, treba vam novac za opremanje stana, a sve su to ponovi troškovi selidbe i na to još ide i cena selidbe.

Skriveni troškovi preseljenja: troškovi vozila

Preskakanje agencije za selidbe sigurno štedi novac, ali korišćenje sopstvenog vozila takođe ima troškove. Neki gradovi naplaćuju parking na ulici. Ako u novom stanu nemate parking mesto, moraćete neko vreme da koristite ulični parking. Benzin je još jedan veliki pokretni trošak. Vaše vozilo će biti natovareno kutijama za selidbe. Ta težina čini da automobil sagoreva više goriva. Komplikacije na putu mogu vas takođe koštati. Ako vam pukne guma ili vam se nešto drugo pokvari, moraćete da rešite problem. Neka se novac odvoji za putne troškove.

Skriveni troškovi kretanja: Komunalne usluge

Jeste li već postavili svoj Internet? Komunalije se brzo zbrajaju. Možda ćete imati jednokratnu naknadu za instalaciju vašeg kabla ili ćete morati platiti depozit za svog dobavljača Internet usluga. Ako je moguće, pokušajte da prebacite trenutnu uslugu kako biste uštedeli na naknadama.