Preseljenje je proces koji traje nekoliko nedelja. I pre nego što to shvatite, dan vaše selidbe je već ovde, a vi ne znate šta sve treba da radite. Ali ne brinite. Uz pravilnu organizaciju, ovaj dan će proći sasvim u redu i uskoro ćete biti u svojoj novoj kući iz snova. Ako ste unajmili profesionalnu agenciju za selidbe, nema razloga da budete pod stresom. Pokušajte da ostanete mirni i bez stresa tokom dana, jer je lako započeti paniku ako nešto pođe po zlu. Naš izbor za vas su Jeftine selidbe Beograd agencija za selidbe Beograd selidbe.

Evo nekoliko važnih zadataka i saveta pripreme selidbe Beograd

Dogovorite se da neko čuva decu i kućne ljubimce

Nadamo se da ste se dogovorili pre prelaznog dana, ali nikada nije kasno. Imati kućne ljubimce i decu u kući dok radnici za selidbe rade svoj posao može biti prilično opasno. Osim toga, i deca i kućni ljubimci mogu biti tužni i izbezumljeni kad vide da kuća iz minute u minutu postaje sve praznija. Ne shvataju šta se dešava ako su premladi, pa je bolje da ih danju izbace iz kuće. Možete unajmiti čuvara ili jednostavno zamoliti neke od svojih prijatelja ili članova porodice da ih odvedu u park.

Ne previdite decu i kućne ljubimce tokom procesa seljenja

Rezervišite parking mesto i lift za pokretni dan

Svaka kompanija za selidbe Beograd zadržava pravo da vam naplati dodatne naknade za dodatni posao koji treba da urade. Ako ne mogu da pronađu parking mesto u blizini vaše kuće, moraće da parkiraju dalje. A zatim odnesite sve svoje predmete do kamiona u pokretu. Nepotrebno je reći da ne želite da vam se naplaćuje više ako nema potrebe, zato ne zaboravite da rezervišete parking mesto ispred kuće. Zato to sami organizujte jer to utišne ba stavku selidbe cena.

Ista stvar se odnosi i na lift. Ako živite u zgradi koja nema lift, velike su šanse da ćete platiti dodatne takse. Osim ako ne živite u prizemlju, tj. Međutim, ako živite u zgradi koja ima lift, napravite rezervaciju za selidbeni dan. Obavestite ostale stanovnike da se iseljavate i vaši pokretači će imati besplatan lift koji će koristiti.

Oslobodite put za selidbe

Još jedna stvar koju apsolutno morate da uradite tokom svog pokretnog dana je da očistite puteve. Vaša kuća je verovatno krcata kutijama u pokretu koje treba odneti do kamiona u pokretu. Moverima je potreban prostor i sigurno uputstvo. Dakle, samo obiđite kuću i dobro pogledajte da li vam nešto ometa staze. Uklonite sve biljke ili kutije koje su blizu vrata ili u hodnicima. Radeći ovo, agencija za selidbe će moći brže da završe posao.

Obavezno imate sve što je potrebno za vaše selidbe
Ako će selidbe po ceo dan biti u vašoj kući, spakujući stvari ili premeštajući ih, morate pripremiti neke stvari. Obavezno imajte tekuću vodu u kupatilu, zajedno sa sapunom i čistim peškirom. Takođe, hladan napitak, čak i samo voda im je dovoljan da se osveže i nastave sa radom. Neke grickalice ili pica bi bile idealne, ali ne i neophodne. Sve ovo možete dobiti pokretnog dana, samo skoknite do najbliže prehrambene prodavnice.

Obavite još jedan krug čišćenja – Verovatno ste već dubinski očistili kuću, pa bi trebalo da malo isprašite ako je potrebno.
Izbacite vreće za smeće – Bez obzira koliko ste vreća za smeće već bacili, uvek će ih biti više. Dakle, bacite sve vreće za smeće koje do sada niste.

Dnevni haos i frustraciju možete da izbegnete spakovanjem celokupnog domaćinstva na vreme

Proverite da li imate sve što vam treba u vašoj osnovnoj torbi
Osnovna torba je spas za pokretni dan, kao i dan posle. Kada se ujutro probudite, proverite da li imate sve što vam je potrebno u ovoj torbi. Trebalo bi da sadrži malo čiste odeće, paste za zube, sapuna, gela za tuširanje. Ali takođe, punjači za telefon, medicinske kartone, skupi nakit i druge važne stvari. Postavite ga negde tako da se ne pomeša sa ostatkom pokretnih kutija koje će ući u kamion koji se kreće.

Odlučite hoćete li dati napojnicu svojim pokretačima
Kako se bliži kraj pokretnog dana, treba vam to donesite odluku da li ćete dati napojnicu ili ne. Ovo nije obavezno, ali je poželjno ako ste zadovoljni uslugom koja vam se pruža u pokretnom danu kao i pre toga. Ako vaši pokretači nisu stigli kasno, ponašali su se profesionalno, bili su pažljivi sa vašim stvarima i nisu pravili previše nepotrebnih pauza, možda ćete ih hteti dati napojnicu.

Ako ste zadovoljni performansama svojih pokretača, dajte im napojnicu u skladu s tim

Profesionalni savet: Ako odlučite da date napojnicu svojim vozačima, najbolje je da novac predate svakom članu posade pojedinačno. Ako sav novac date predradniku, nikada nećete saznati da li je novac podelio podjednako. Srećno!